Skydda dig – 80 procent av hudens åldrande beror på solen


Solskydd oavsett säsong

Äntligen är solen här och våra vinterbleka kroppar längtar efter lite färg och värme.
Vårens strålar kan kännas ofarliga, men tvärtom är det extra viktigt att skydda sig så här års.
Därför har vi på ENTOUCH tagit in Daylong – ett solskydd i en helt egen klass.

Att vara i solen är härligt! Det känns bra och solen gör att du känner dig glad och avslappnad. Den kan få dig att lysa och det hjälper huden att producera vitamin D.
Men det finns risker. Den kan bränna och skada huden och på lång sikt kan det leda till hudåkommor såsom för tidigt åldrande och cancer. Visste du att 80% av hudens åldrande beror på solen?
Daylong har en vetenskaplig approach för att skydda huden från effekterna av solen. Produkterna kombinerar mycket god kvalité, exceptionellt skydd och en skön känsla på huden.
Genom det avancerade skyddet mot UVB, UVA och IR skyddar Daylong mot solskador på cellnivå och motverkar hudens åldrande.
Daylong är utvecklad och framforskad av experter inom dermatologi som använder sig av den allra senaste vetenskapen vad gäller solens påverkan på huden. Exempelvis har Daylong effekt mot infraröd strålning (IR) som orsakar skador på DNA och kan påskynda åldrande och ge inflammation.
Produkterna är utvecklade och producerade i Schweiz av Galderma, ett av världens största läkemedelsföretag inom dermatologi, och passar alla hudtyper – även den känsliga.
Läs mer: Sola med förnuft – och tillför extra fukt

daylong2

Frågor och svar om det viktiga solskyddet

Hur skyddar jag känsliga hudområden?
Vissa hudområden är särskilt känsliga efter skador (t ex vid ärrbildning) och kosmetiska behandlingar (t.ex. exfoliering). I dessa fall bör huden ha extra högt solskydd vid solexponering, t ex Daylong Extreme.
Vad betyder SPF?
Solskyddsfaktorn, eller SPF, anger den faktor med vilken hudens skyddsvaraktighet mot UVB-strålar förlängs genom att använda ett visst solskydd. Daylong-produkterna uppfyller de högsta kraven för UV-skydd (UVA och UVB) och garanterar en hög grad av kosmetisk acceptans.
Är det farligt att sola?
Även om måttlig solning inte nödvändigtvis är skadligt, så det finns inget sådant som en “sund solbränna”. Vi måste vara försiktiga när det kommer till vår hud. Kom ihåg: solbränd hud som uppnås genom solning, skyddar inte mot solstrålning!
Hur fungerar solskyddsmedel?
De UV-filter som används, är indelade i kemiska (omvandling och avaktivering av UV-strålning) och fysikaliska filter (mineralpigment som reflekterar UV-strålning).
När och var ska solskyddsmedel användas?
För att uppnå ett effektivt skydd bör solskyddsmedlet appliceras rikligt på den torra huden ca 20 minuter innan solning. Se till att extra känsliga kroppsdelar såsom läppar, näsa, ögonområden, och öron smörjs in ordentligt.
Vad har hudvård att göra med hudens åldrande?
UV-strålar påskyndar hudens naturliga åldrande genom att skada bindväven. Detta i sin tur minskar hudens elasticitet. UV-strålar orsakar även rynkor och åldersfläckar.