Läpparna – Kronan på verket

Läppförstoring med fillers

En behandling som passar alla

Att behandla läpparna kan vara Pricken över i, det kan vara det som gör den stora skillnaden på det sammanlagda intrycket av ett ansikte. Att förstärka och arbeta med detaljerna på läpparna är något som passar alla åldrar, yngre och äldre. Här är en palett av behandlingar av läppar och mun.

Små och välplacerade injektioner

Det är viktigt att verkligen se vad som passar varje enskild kund, för det kan hända att man sett en bild på en mun och vill ha en likadan, oavsett sina egna förutsättningar. Varje kund ska få det bästa utifrån sina egna förutsättningar, så arbetar Annika på Entouch.

Det är viktigt att verkligen se vad som passar varje enskild kund, för det kan hända att man sett en bild på en mun och vill ha en likadan, oavsett sina egna förutsättningar. Varje kund ska få det bästa utifrån sina egna förutsättningar, så arbetar Annika på Entouch.

Den viktiga balansen mellan över- och underläpp

Man ska tänka på proportioner, balans mellan under- och överläpp. Underläppen bör vara något större eller i balans, lika stor, som överläppen. Med injektionerna förstärker man volym, kontur eller bägge.

De små linjerna upp mot näsan

Man förstärker också de små linjerna upp mot näsan. Filtrum. En sådan förstärkning lyfter läppen. Om området ovanför överläppen är långt blir den lite kortare, om området dessutom är väldigt platt får man en nyans som ger en illusion av att läppen inte är så lång som den är.

Mungipor

Om man har nedåtgående mungipor så kan det ge ett negativt intryck av hela ansiktet. Med muskelavslappnande injektioner kan man enkelt försvaga den nedåtgående muskeln och få de uppåtdragande musklerna att jobba upp mungiporna. Vid behov kan man komplettera med fillers för att ge stöd åt mungipor och marjonettområdet ner mot hakan.

 En behandling tar bara några minuter, säger Annika på Entouch.

Förstärker den naturliga formen

Läppförstoring med fillers

Läppförstoring med fillers

Läppförstoring med fillers

Med injektioner förstärker man läppens naturliga form.

Bild 1 – Första besöket.
Bild 2 – Återbesök två månader.
Bild 3 – Ett år efter första besöket.


Radera linjerna och få en förstärkt kant

Det finns många som får små linjer runt munnen så kallade ”tantrynkor” eller ”rökrynkor”. Dessa kan vi radera eller sudda ut en del av dem. Läppar blir ofta diffusa och drar sig inåt tappar volym och stuns. Behandlingen ger en diskret kontur och lyfter fram läppens naturliga form.

Bild 1 – Före behandlingar.
Bild 2 – Två månader efter första behandling.
Bild 3 – Underhåll av läpparnas konturer och volym samt Dermapen och peelingbehandling.
 
Välj bra produkter

På ENTOUCH arbetar vi med Juvederm och Restylane; säkra hyaluronsyre produkter som har många års utveckling.

Regelbundna behandlingar

Om man vill behålla resultatet och effekten av injektionerna behöver man underhålla regelbundet. En del kan behöva lite tätare uppbyggnad i början, kanske efter två-tre månader. Efter regelbundna injektioner kan det å andra sidan bli så att man klarar sig med en eller två behandlingar om året. Detta är också individuellt.

Att tänka på inför och vid behandling

– Man får inte ha någon infektion feber eller sjukdomskänsla i kroppen.
– Man får inte ha någon kvissla eller finne på injektionsområdet. Man får inte ha någon Herpesinfektion som pågår i kroppen eller i injektionsområdet.
– Man får inte vara gravid eller amma.
– Vi rekommenderar våra kunder att inte ta Magnecyl, Treo eller Ipren eller liknande inför en behandling det kan lättare ge blåmärken i injektionsområdet.
– Välj en behandlingsdag när du redan har tränat och avstå annars från att träna första dygnet.

Produkter att ha på sina läppar

Man ska vara noga med vilka produkter man sätter på sina läppar och använda bra krämer och läppstift.
Blankt eller matt kan man välja efter tycke och smak. På Entouch säljer vi en härlig läpprodukt från Pevonia som ger en återfuktning och viss fyllighet. Vi har också en rad olika läppnyanser från Glominerals.