Fokus på ögon

Ett piggt intryck har ofta att göra med ögonen. Du ser bra ut, full av energi och beslutsamhet med en klar blick. Inga eller få tyngande eller störande rynkor eller trött hud. Runt ögonen är det ofta de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Ta kontroll över ditt åldrande och hur dina ögon ser ut.
Det viktiga helhetsintrycket
På Entouch tycker vi att man ska se till helheten inför varje behandling, hela ansiktets proportioner och behov av förstärkning. Vissa behandlingar fokuserar man på ett område för att vid nästa tillfälle jobba med ett annat för att tänka på ansiktets helhetsintryck. Här vill vi lyfta området runt ögonen.
Vad kan vi behandla för att stärka upp kring ögonen och skapa ett piggare utseende? Huden kring ögonen är ofta tunnare, känsligare och här kommer de första ålderstecknen! Vår erfarenhet är att bäst effekt brukar vara en kombination av tre olika saker, injektioner av muskelavslappnande och fillers, hudvårdande produkter och en välgjord och anpassad makeup.

Före


Efter


Argrynka och skrattrynkor
Med muskelavslappnande injektioner och fillers kan man få stor skillnad på områdena runt ögonen. Man kan välja att försvaga överaktiva muskler och fylla ut där volym gått förlorad. Det kan behövas på flera områden. Många har en eller flera rynkor mellan ögonbrynen – ”argrynka” – som egentligen inte alls betyder att man är arg, fokuserad, koncentrerad som kan ge det intrycket. Ibland kan man ge ett positivare intryck utan denna starka muskelkontraktion mellan ögonbrynen. Man kan också försvaga horisontella linjer i pannan med försiktighet beroende vilken position dina ögonbryn har. Kråksparkar är också vanliga att behandla.
De kan tolkas både som skrattrynkor eller som lite för mycket rynkor som klättrar ner på kinden. Denna muskel går runt ögat och drar ihop ögonen från varsitt håll, vid behandling öppnar det upp ögat och ger en piggare blick.
Ögonbryn
Nu är det de markerade ögonbrynens tid. Då är det bra om de sitter på rätt plats och har en mjuk båge. Muskelavslappnande injektioner hjälper till att höja ögonbryn och ögonlock. Det är en enkel behandling som betyder mycket för hur öppna dina ögon uppfattas.
Regelbundna injektioner
Regelbundna behandlingar gör att dina muskler inte kan bilda rynkorna som du inte vill ha, och de blir allt mer utsuddade. Du får bestående resultat som blir allt lättare att underhålla. Muskelminnet finns alltid kvar i varje muskel så efter 3-6 månader kommer muskeln börja arbeta igen, men med tiden kan behandlingar krävas mer sällan. Huden byts ut där muskeln jobbat och rynkorna försvagas och minimeras. Doserna av läkemedlet botullinumtoxin är individuella och en välavvägd behandling runt ögonen följs upp vid första behandlingstillfället för att hitta rätt dos för var och en dessa behandlingar gör stor skillnad på allmänintrycket av ögonen.
Hudvårdande produkter
Var noga med hudvårdande produkter runt ögonen. Använd en ögonkräm som stärker den känsliga huden runt ögonen. En riktigt bra ögonkräm jämnar ut linjer och rynkor och ger huden maximalt med fukt är en nyhet från Pevonia, Eye Renew Conceal & De-Age Treatment. Ordinare pris 798:- Nu, hösten 2017,säljer vi den för 598 kronor. En annan bra produkt är Lumafirm Eye Contour. Lift & Glow är en härlig anti-aging ögonkräm och ger ögonzonen en föryngring. En ögonkräm med biomimetiska liposomer som tar hand om den känsliga huden under ögonen. Förbättrar linjer och rynkor, och drar ihop svullnad runt ögonen. ordinarie pris 890 kronor Nu säljer vi den för 700 kronor.
Thermage för dig som vill få tajtare och fastare hud tex runt ögonen
Du kan välja att behandla hela ansiktet med eller utan ögonen, enbart övre eller undre ögonlock eller båda, panna och övre ögonlock.
Resultatet av behandlingen kommer successivt under månaderna efter behandlingen.
Efter sex månader gör Dr. Carmen Miron Romo en uppföljning där resultatet kontrolleras. Många är nöjda med en behandling men vissa behöver ytterligare stimulera kollagen och elastin beroende på utgångsläge och hur mycket produktion behandlingen fått igång. En del kunder väljer att göra en behandling till för att resultatet ska bli ännu bättre. Givetvis till en lägre kostnad. Behndlingens resultat varar i 2 – 5 år. Under hösten 2017 har vi sänkt priset 20 procent. Ni ser alla våra Thermage priser på bokadirekt. se länk
Dermapen en avancerad nålningsteknik
En populär metod att hålla huden i bra kondition är att ta en Dermapenbehandling. Det är 12 sterila nålar som vertikalt gör små hål i huden. Detta stimulerar din nyproduktion av naturligt kollagen. De små fina hålen ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80 procent.
Dermapenbehandling rekommenderas för behandling av åldrad och spänstfattig hud, fina linjer och rynkor, rökrynkor runt munnen och linjer runt ögonen, hudföryngring, stora porer, ärr, acneärr även indragna ärr eftertrauma eller kirurgi.

Bild: Anette Schive.


Bild: Anette Schive.


Makeup – låt det ta lite tid
Välj vårdande produkter och färger som förstärker och förskönar dig. Matcha och accentuera med färger i olika styrka och nyanser. Våga variera dig ibland, kanske är det dags för nya färger. Ge dig själv och dina ögon den omsorg och den tid som behövs för att du ska vara nöjd med resultatet.
Annika tipsar om ögonen
Använd en ljus kajal på vattenlinjen, Precision eye pencil från GloMinerals applicera på din nedre kant på ögat, för att ljusa upp och förstora. Piggar upp vilket öga som helst. Och har du ögonlock som tynger – var försiktig med de mörka färgerna, det är lätt att de ger ett ännu tyngre intryck. Prova gärna Cream Stay Shadow Stick finns i flera fina färger Ett annat tips – fokusera på ögonbrynen med Precise Micro Browliner. De ramar in ansiktet och dina ögon och bidrar med ett djup.
Enkla saker, som ger ett fint intryck.