Män vrider klockan tillbaka – med effektiva behandlingar

Vi människor har olika förutsättningar för hur vi ser ut och hur vi åldras.  Vissa skillnader är genetiska och när det gäller män är det så att det manliga hormonet testosteron gör att mäns hud är ungefär 25 procent tjockare än kvinnors. Deras hud har en fastare, mer elastisk och kompakt struktur. Män får heller inte lika lätt rynkor eftersom huden innehåller mer kollagen som bibehåller spänsten. Män har ofta starkare muskler även i ansiktet. Det gör att de kan se argare, tröttare och surare ut än de är. Och män har skäggväxt.
Men när det gäller om man ska ta kontroll över sitt åldrande eller inte så finns det många likheter. Många män tycker att det finns saker att göra som kan skruva tillbaka klockan några år och minska tidens tecken. Det vet vi på Entouch och hit är både män och kvinnor välkomna. Vi får lika fina resultat med våra behandlingar hos alla våra kunder – oavsett kön.
Många män tycker inte om att de förlorar volym i ansiktet, de vill inte se arga och saggiga och sura och tvära ut. Och de vill inte ha varken missprydande pigmentfläckar eller ytliga blodkärl. Och många män vill gärna att deras porer vore lite mindre.
Den viktiga helheten
För oss gäller samma förutsättningar vid behandling av män som av kvinnor. Vi vill se till helheten och vid behov göra behandlingarna i små steg för att på sikt få de naturliga och fina resultaten. Det ska märkas att man ser lite piggare och fräschare ut efter behandling hos oss. Vår erfarenhet är att kunder som behandlats och fått en liten uppfräschning blir gladare, öppnare och mer positiva och får en härlig utstrålning.
Muskelavslappnande och fillers
Behandling av män handlar ofta om att minska argrynkan och övriga rynkor i ansiktet, men att behålla vissa, och den karaktär som de ger. Förlorad volym kan ersättas med fillers och det kan göra stor skillnad på det allmänna intrycket av en mans ansikte.
Blodkärl och pigment
Det är möjligt att bli av med missprydande pigmentfläckar och synliga blodkärl. Behandling med gul laser som ges med Quadrostar Pro är effektiv och långverkande. Pigmentfläckar och ytliga blodkärl kan komma av för mycket sol, ålder, känslighet, hudsjukdom och många olika anledningar. Den gula lasern har hög energi och när ljuset penetrerar huden absorberas det av hemaglobinet i blodet, blodkärlet värms och processen leder till en mild inflammation. Inflammationen gör att kärlet stängs och absorberas och med det försvinner. Det behövs oftast tre behandlingar ibland fler, men när behandlingarna är gjorda och blodkärlet försvunnit så kommer inte dessa kärl tillbaka igen. Däremot kan det bildas nya som vi då kan underhålla och ta bort innan dom är så synliga igen.
Denna behandling är också effektiv för personer som har melasma eller rosacea.
Spänstig och ungdomlig hud
En spänstig och fräsch hud åstadkoms bäst av kroppens egna produktion av kollagen och elastin. När denna produktion avtar kan vi ge processen en liten push för att komma igång igen. En sådan push är just vad som åstadkoms med en Thermagebehandling . Den stimulerar hudens egna produktion av kollagen och elastin med radiovågor och värme. Det är endast en behandling sedan behöver det gå några månader efter behandlingen för att de riktigt fina resultaten ska synas. Thermage har funnits i många år och blir allt vanligare och populärare hos både yngre och äldre kunder – män och kvinnor. Den här behandlingen ger en ungdomlig och spänstig hud och kan upplevas som att klockan skruvas tillbaka några år. Går att göra om till ett reducerat pris inom 1 år. Dr Carmen Mirón Romo utför dessa behandlingar med stor precision.
Män vill vara fina även i huden med tex mindre poorer.
Vår erfarenhet är att män inte har gjort så mycket peelingar genom åren, trots att det också ger fina resultat. Vi vill uppmärksamma våra nya peelingar från MEDICALIA som är för både män och kvinnor som vill förbättra hudens struktur. Vi rekommenderar att göra en serie behandlingar. En kur kan bestå av 1-3 eller upp till 5 behandlingar. Men 10-14 dagars mellanrum. Det gör porerna mindre, bleker solskador, reducerar gammal hud tar bort döda hudceller vilket gör att huden ser friskare och klarare ut, och huden mår bra. Vi har flera olika peelingar som vi kan alternera mellan beroende på vilken hud vi möter och vilken effekt vi vill åstadkomma.
Dermapen – hudbehandling
En aktiv nålningsbehandling som också gör att huden repareras och blir friskare. Stärker upp huden drar ihop porer påverkar milier och pormaskar, ärr och bristningar. Behandlingarna görs med fördel i en kur 1-3 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Med en pen liknade liten maskin med små tunna nålar denna förs över huden och stimulerar hudens läkande förmåga och förmåga att skapa kollagen ökar de små kanalerna som skapas ökar förmågan att vi kan slussa ner näringsämnen och fukt något huden alltid behöver. Hudens struktur förbättras och föryngras.