Huden – kroppens största organ

Genomskärning av hud och dessa lager

Huden är kroppens största organ. Den skyddar oss mot omvärlden och har många viktiga funktioner. Huden har tre lager, överhuden, läderhuden och underhuden. Vi ser bara det översta lagret, och vi vill att det ska vara fint. Ålder kan göra att huden förlorar lite i spänst och lyster. Andra har drabbats av hudproblem, i ungdomen eller senare, som gett avtryck som märken, ärr eller ett ytligare nät av blodkärl – som man gärna vill bli av med eller förminska.
Kunder som kommer till oss på Entouch brukar önska att deras hud var lite lenare, hade lite mer lyster och spänst och gav ett fräscht och friskt intryck. Vi kan hjälpa till..
Våra behandlingar handlar oftast om att hjälpa huden att kicka igång sina egna system. Genom att vi tillför något utifrån eller genom olika slags mekanisk stimulans. Vår erfarenhet är att det alltid går att göra något för att förbättra utseende och kvalitet på huden. Vi håller oss uppdaterade om forskning inom området och om nya rön och beprövade metoder.
Medicinsk estetik
På Entouch arbetar vi med medicinsk estetik, d v s på medicinsk grund och med estetik, hur det ser ut. Vi arbetar mycket med ansiktet men också med hals, armar, ben och ibland delar av kroppen. Vi har många olika metoder och behandlingar att erbjuda. Gemensamt för allt vi erbjuder och föreslår är att vi tycker man ska vara rädd om sin hud och behandla den med beprövade och effektiva behandlingar. Så att vi säkerställer att dess livsviktiga funktion inte störs samtidigt som huden blir mer estetiskt tilltalande. Våra kunder ser fräschare och snyggare ut efter behandling hos oss. Och den som är nöjd tillför ytterligare en dimension till sitt utseende, glädje och självförtroende, som också är viktigt. Det är härligt att vara nöjd med sig själv. Våra kunder mår bättre och är snyggare efter behandlingen hos oss än före.
Att ta hand om sig och sin hud
Det allra bästa sättet att hålla sig själv i bästa form, både huden och det som finns innanför är en sund livshållning med bra mat, motion, sömn, måttliga mängder alkohol och helst förstås inget nikotin. Genom att samtidigt med en sund livshållning vara systematisk och vårda sin hud kan man skona den för onödigt mycket slitage och påfrestningar. Det är viktigt att vara noggrann med rengöring och att tillföra fukt och näring.
Varje årstid har sina utmaningar och man ska ge huden den behandling som är bäst för tiden, mycket fukt under den torra årstiden, kräm med solskyddsfaktor och lagom mycket sol under sommaren. Trots daglig omsorg och god hudvård kan huden behöva lite extra hjälp på traven att börja aktivera sig igen, producera kollagen och få tillbaka sin spänst och lyster. Vi har många möjliga behandlingar att erbjuda och tycker det är viktigt att var och en får den behandling som lämpar sig bäst för de egna förutsättningarna och önskemålen.
Olika förutsättningar
Det är stor variation i hudkvalité och förutsättningar från person till person. Ärftliga förutsättningar, tiden- ålder, tid i sol, sjukdom acne och andra hudirritationer. Män och kvinnor har också olika slags kvalitet på huden. Mäns hud är ofta grövre, och har större porer. Och huden är olika på olika delar av kroppen.
När det översta hudlagret minskar sin kollagenproduktion och blir äldre brukar man vilja göra något åt detta. Man vill hjälpa huden att återfå sin spänst och sin lyster. Det finns många sätt man kan göra för att hjälpa huden med det.
Bröllop, sommarfin och Party-chick
Ibland krävs återkommande behandlingar och ibland räcker det med en. På grund av allas olika
förutsättningar lägger vi stor vikt vid att skräddarsy de behandlingar vi föreslår och rekommenderar. Ibland kan man få snabba resultat och ibland krävs det längre tid så om man vill pricka in sommaren eller en viktig bemärkelsedag när man vill vara sitt allra finaste jag, ska man vara smart och planera ordentligt i tid.
Olika behandlingar
Vi erbjuder behandlingar som ger olika slags stimulans som gör huden spänstigare och återfår sin lyster. Vi har metoder som kan ta bort ärrvävnad, få små ytliga blodkärl att försvinna och jämna ut pigmentförändringar.


På Entouch erbjuder vi följande behandlingar för huden

VITAL – Skinbooster /filler
Återfukta din vintertrötta hud med hyaluronsyra injiceras under huden för att vitalisera din hud. Passar utmärkt bra i ansiktet och handryggar. Även fillers av tjockare gel återfuktar och förbättrar din hudskvalité.
Botulinumtoxin muskelavslappnade påverkar att dina linjer och rynkor inte blir befästande i huden slitaget försvinner när muskeln slappnar av.
Medicalias nya revolutionerade syror – peelingar
Kraftfulla syrabehandlingar, vi rekommenderar tre-fem behandlingar med ca 7-14 dagars mellanrum. Efter behandling på dag 3-4 får du en mer eller mindre fjällning.
Behandlingen är optimal för dig som önskar en rejäl hud uppfräschning, minimerar linjer och rynkor, dämpa pigmenteringar, läka acne, lindra rosacea.

Nu 2900:- för 3 behandlingar.

MICRO-RETINOL behandling – effektiv för dig över 40 år!
Länge har man forskat på A-vitamin (retinol, retinolsyra) och dess föryngrande och läkande egenskaper på huden. Pevonia har lyckats paketera A-vitaminet i en microkapsel som gör att det inte oxiderar och får en mycket längre behandlande verkan i huden.
Det här är behandlingen för dig som vill se direkta resultat efter en behandling. Reducera pigment, förbättrar fuktigheten, uppstramande effekt och jämnare hud.
Passar dig som har en hud som börjat åldras, har stora porer, grov struktur och pigmentfläckar. Behandlingen har en sammandragande effekt på stora porer, jämnar ut strukturen och raderar pigmenteringar.

  • Går att göra som en enskild behandling. Rekommendation är 3 behandlingar under 30 dagar.
  • Passar inte för personer med känslig hud eller med aktiv acne.

Anti-Age Photo Elite Stamcellsbehandling
Pevonia använder sig av 2 olika stamceller från växtriket: den Marockanska argan örten och europeisk kamrer roten. En stamcell är en cell som har egenskaperna att anpassa sig och efterlikna andra celler. Detta sker i både epidemis (överhuden) och Dermis (läderhuden) och resulterar i att huden får ny energi, ökad cirkulation vilket i förlängningen ökar cellförnyelse och jämnar ut linjer och rynkor.
Serien är anpassad till dig som passerat 40 och som har behov av en kraftfull antiage serie. Med en blandning av stamceller från argan och vallört och en mask med collagen, retinol och elastin kan vi superladda huden med energi, radera rynkor och linjer och ge huden den glöd vi alla önskar. Behandlingen ger direkta resultat på fina linjer och rynkor, den ger huden en fantastisk glöd.

  • Behandlingen kan utföras som en enskild behandling men med fördel i kur på 3 gånger med 2-4 veckors mellanrum.

Hydra Glow ansiktsbehandling
En ansiktsbehandling som ger tydliga och fina resultat. Rengöring, Hydra glow peel (mjölksyra) massage och lumafirm, uppstramande crèmemask som ger glöd och askungeresultat.
Kemisk peeling med Medicalia produkter
Om behandlingen:
Kraftfulla syrabehandlingar, vi rekommenderar tre-fem behandlingar med ca 7-14 dagars mellanrum. Efter behandling på dag 3-4 får du en mer eller mindre fjällning.

  • Behandlingen är optimal för dig som önskar en rejäl hud uppfräschning, minimerar linjer och rynkor, dämpa pigmenteringar, läka acne eller lindra rosacea.

Thermage
Thermage är en teknik som används för att strama upp och föryngra huden i ansiktet eller på kroppen. Vi rekommenderar behandlingen med Thermage till alla patienter som vill få tajtare hud. Med Thermage erbjuder vi våra kunder ett alternativ till de som inte vill göra kirurgi det går inte att jämför direkt eftersom Thermage krymper huden och ett kirurgiskt ingrepp skär bort en del av huden. Thermage är också ett bra komplement till muskelavslappnade botulliumtoxin och fillers. Detta är en hudföryngrande och uppstramande behandling för förebyggande att inte din hud ska bli oelastisk och rynkig.
Behandlingen ger bäst resultat på en hud i 35-60-årsåldern, men det är självklart individuell från person till person.
Dermapen /M.Pen Mesoetetics
Dermapen och M.pen är en avancerad, fraktionerad nålningsbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av fraktionerad laser, dock med mycket mindre biverkningar och kortare återhämtningstid.
Kärlborttagning med QuadroStarPRO Yellow
ENTOUCH specialiserar sig på behandlingar av kärl.
Med gult laserljus tar vi bort ytliga kärl, som många får med ålder, solande, stark mat och vid hudproblem som rocaseca och melasma. Tekniken är revolutionerande för här används gult laserljus som har minimalt upptagning i melaninet i huden och därmed minskar risk för brännskador jämfört med det gröna ljuset som traditionellt används för att ta bort små kärl.
Hur en behandling går till
Den höga energin i laserljuset penetrerar huden och absorberas av hemoglobinet i blodet. Laserljusets energi värmer blodkärlet och leder till en mild inflammation som resulterar i att kärlet stängs och försvinner. Blodet absorberar den gula färgen särskilt väl och värmer därmed upp hemoglobinet. QuadroStarPRO Yellow är bäst lämpad för behandling av små kärl, som normalt är röda och ytliga. Huden som omger kärlet värms upp, vattnet i huden absorberas och ljuset ger en minimal ärrbildning. Om du har diffus rodnad vanligt förekommande över kinderna, innebär det att kärlen inte ligger lika ytligt, då använder vi oss av en scanner som söker kärlen och då kyls huden under behandlingen. Under hela behandlingen har du skyddsglasögon som skyddar dina ögon från det intensiva laserljuset.
I vissa fall kan en ytlig sårskorpa uppstå, men det är ovanligt. Dessa ska man inte röra utan bara låta läka. Du kan kyla huden direkt efter behandlingen och även ett par timmar efter.
De fina kärlen reduceras upp till 3-5 behandlingar kan behövas. Varje behandling sker med 4- 6 veckors mellanrum.