Fortbildning och inspiration i Monte Carlo

Det händer mycket inom området skönhetsbehandlingar när det gäller teknik, metoder och produkter. Vi tycker det är viktigt att hålla oss à jour med det bästa och senaste för att kunna erbjuda det till våra kunder. Därför deltog vi – Annika, Sofia och Carmen – i konferensen Aestethtic & Anti-Ageing Medicine World Congress i Monte Carlo i början av april.
Vi förkovrade oss, blev inspirerade och träffade kollegor från hela världen och det var väldigt bra. Vi är nöjda med vår resa och har fått ny inspiration till behandlingarna vi erbjuder på Entouch.
Det var fyra dagar med fullt program med föreläsare från hela världen som samlats i Monte Carlo. Vi kunde så klart inte vara med på allt, men vi försökte fånga det viktigaste.
En föreläsning av plastikkirurgen Philip J. Miller MD FACS från New York hade rubriken ”Botulinumtoxin upper & lower face” och handlade om hållbarhet av botulinumtoxin A. Föreläsningen ”Injections Where, When & Why” med fillers handlade om när varför och var man skulle behandla med fillers för att få fina individuella resultat. Att använda BoNTA är fantastiskt på av nederdelen av ansiktet för att undvika häng och nedåtdragande muskler. Föreläsningen tog också upp komplikationer.
Det är viktigt att se helheten av ett ansikte och behandla så att det blir ett naturligt utseende som håller övertid. Detta känner vi oss trygga med på Entouch och är den filosofi som vi alltid haft.  Det vi gör är att vi fyller rynkor och linjer, återskapar volymer, återskapar former, lyfter ansiktet!
För närvarande utvärderas flera botoxsorter utvärderas på den amerikanska marknaden. Man ser vad som bäst fyller de önskvärda kriterierna: snabb effekt, långsam duration, naturliga resultat och små sidoeffekter. På Entouch använder vi idag Botulinumtoxin från både Allergan och Galderma och är nöjda med dessa produkter. Föreläsningen “Mazzeter – it´s role in facial aestehics” handlade om just den stora käkmuskeln som kan vara överaktiv och bygga mycket volym. Att behandla den med Botulinumtoxin är ett sätt att göra att ansiktet smalnar av, man förhindrar benägenheten att gnissla tänder och därmed slippa spänningshuvudvärk. En god indikation att få ett smalare ansikte, viktigt att göra en god bedömning från person till person.
Föreläsningen ”Full face analysis & treatment” handlade om ansiktsanalys. Det finns många olika utseenden, ovala ansikten, runda, långsmala eller fyrkantigt. Med Full Face injektioner menas konsten att kunna skulptera med fillers, med olika tekniker.
Föreläsningen ”Better aging” handlade om hudens åldrande, olika preparat som stoppar upp processen och förstås hudvård och injektioner.
Andra intressanta programpunkter var “The art of botulinum toxin and filler” , “Male vs female in 21st century”, “Lips analysis & beautification”,  “Cosmeceuticals skin care skinboosters”.
Vi lyssnade på våra svenska kirurger Fredrik Berne från Göteborg Klinik 34 och doktor Per Heden, min och Sofias gamla arbetskollega och grundare av Akademikliniken. Vi konstaterar att vi på Entouch ligger långt fram i våra tekniker och kunskap och hur vi behandlar både män och kvinnor. Vi är nöjda med vår resa och har fått ny inspiration.

Annika Harlén med personal