Pevonia – organiska och effektiva produkter

En av Entouchs viktiga leverantörer är Pevonia. Företagets produkter finns bara på kliniker och salonger och används av hudterapeuter som utbildats i  de olika produkternas egenskaper och användningsområde. Det är professionella produkter som inte finns att köpa på nätet. Alla produkter är organiska och har en hög mängd aktiva ingredienser.

Pevonia tillverkar och säljer hudvårdsprodukter för män och kvinnor för ansikte och kropp. Bolaget skapades 1991 av ett franskt par i Florida. Idag finns företagets produkter i över 130 länder i hela världen, Pevonia har funnits i Norge i 13 år och i Sverige i 4 år. Hudterapeut Cecilia Hjortfors företag B4K Skincare är agent sedan september 2018 med huvudkontor i Skara. Cecilia har arbetat med märket och produkterna i 13. Hon har varit ansvarig utbildare för Pevonia sedan 11 år i både Sverige och Norge.

Det går väldigt bra för Pevonia som har en stadig expansion. Idag finns 112 kliniker som är återförsäljare i Sverige och Norge. Och bolaget får löpande förfrågningar från kliniker som vill sälja och behandla med Pevonias produkter.  

Potenta produkter
Pevonia har potenta, professionella produkter som säljs på salong där kunder behandlas och köper produkter efter konsultation om sitt specifika behov och behandling. På det sättet blir det alltid rätt produkter för rätt person. Pevonia kräver att det är hudterapeuter eller medicinsk legitimerad personal som arbetar med produkterna och att de har genomgått Pevonias egen utbildning. Den är på tre dagar och ges på många olika platser i landet beroende på var deltagarna och klinikerna ligger.

Alla Pevonias produkter har en organisk källa ingredienserna är från naturen. De speciella tillverkningsteknikerna ger effekten av djupare penetration i huden. Det är det som ger en så bra påverkan. Det är dyrare och svårare att ta råvaror från naturen men bättre. Produkterna tillverkas i Florida, men råvarorna kommer från hela världen. Alger från Frankrike, kollagen och elastin kommer från fisk i Svarta havet. Stamcellsextrakt från Schweiz. Bolaget handlar där de får bästa kvaliteten.

Pevonias produkter arbetar mycket med problem. Idag finns 172 olika produkter, från vanlig baskräm för torr hud till avancerade stamccellsprodukter.

Det finns en serie för män. Män har en lite annorlunda uppbyggnad och struktur i huden och tål lite starkare koncentrationer. Mäns problem kommer ofta i samband med rakning, en del använder helt enkelt för starka rakvatten.

Så här säger Annika Harlén om Pevonia:

– För oss är Pevonia en fin kompletterande serie. Vi träffar kunder med allehanda problem och behov och väljer noggrant vilka produkter vi använder i våra behandlingar och vad vi rekommenderar. Pevonia är bra med sin stora variation av produkter och produktserier och vi använder i princip alla ansiktsprodukterna för våra kunder.  Min inställning är att man ska variera och använda olika produkter beroende på årstid, ålder och utgångsläge, huden mår bra av att byta produkter för optimal effekt.  

Produkterna är inte bara sköna och vårdande de kommer i fina förpackningar att ha i badrummsskåpet det är trevligt.

Pevonias produkter finns också för kroppen och säljs på SPA-anläggningar.

Pevonia har flera olika fina serier.

Stem Cells Phyto-Elite serien motverkar och hjälper hudens åldrande genom tillförande av stamceller. De stimulerar de egna stamcellerna, reparerar hudskador och gamla ärr och förbättrar brister på fuktighet. Produkterna ger direkt resultat efter behandling och man får fin återfuktning och lyster av huden med ett långsiktigt resultat. 60 minuter skön behandling på kliniken som följs upp med hemmavårdande produkter Rengöring StemCells Multi-Active Foaming Cleanser, Serum och Intensive Cream. Det är viktigt att hålla igång hudens cellförnyelse och det gör man med dessa produkter året om.

Pevonias Ligne Soleil Bredspectrum Solskydd med SPF 30 återfuktar och skyddar din hud från solbränna och UVA/UVB strålar. Denna kan användas över hela kroppen 150 ml. Härlig att applicera. Appliceras 15 minuter innan du går ut i solen och upprepa insmörjningen under dagen. Var speciellt försiktig med solen mellan 10-14 då den är som starkast använd hatt och solglasögon.  ?har lite fler produkter i sin serie som väcker upp det fysikaliska solskyddet och som därmed blir verksamt under en längre tid.

Pevonia Ligne Speciale 30 ml YouthRenew Tintes Cream är ett solskydd för ansiktet som är väldigt dryg 1 pump räcker för ansikte och hals lätt färgad creme passar alla hudtyper. Rik på Collagen, vitamin C och grönt olivextrakt som reparerar fina linjer och rynkor.

RS serien för Rosacea är också en bra serie för den med känslig hud som har hudutslag, exem irritationer. Lugnar reparerar reducerar rodnad och återfuktar en irriterad hud. Rekommendation är att använda rengöring, ansiktsvatten och dag och natt creme. Vi erbjuder Rosacea behandling med lugnade algmask och en kylande och värmande gipsmask på kliniken 60 min av vårdande och välgörande behandling.

Lumafirm en reparerande Lift och Glow serie för den mogna huden. Här finns en dag och nattcreme som stramar upp, cremen är lätt färgad ger huden utjämning och en vacker lyster. Ögoncremen en härlig anti-aging creme som ger fukt och uppstramning..

Det är bra med olika serier för olika behov, och fantastisk är så klart

Pevonia Spa Clinica PRO Micro-Retinol är en serie som förebygger och reparerar synliga tecken av åldrande och solskadad hud. För dig med mogen hud över 40 För dig med lös och oelastisk hud passar inte för dig som har känslig hud. En 45 minuter skön behandling på kliniken följs upp med hemmavårdande produkter som Micro-Retinol Essential Foaming Cleanser, Toner/Ansiktskvatten, Serum, dag och natt creme Essential moisturizer.

Pevonias produkter finns också för SPA och spa-terapeuter är utbildade för de speciella SPA-produkterna.