Kärl, pigment, prickar, pluppar, skäggvårtor -LASER

Kärlborttagning med QuadroStarPRO Yellow

kemisk peelingENTOUCH specialiserar sig på behandlingar av kärl. 
Teknologi – med gult laserljus reducerar små ytliga kärl, ådernät som många får med ålder, solande, stark mat och vid hudproblem som rocacea och melasma. Här används gult laserljus som har minimalt upptagning i melaninet i huden och därmed minskar risk för brännskador jämfört med det gröna ljuset som traditionellt används för att ta bort kärl.

Hur en behandling går till
Den höga energin i laserljuset penetrerar huden och absorberas av hemoglobinet i blodet. Laserljusets energi värmer blodkärlet och leder till en mild inflammation som resulterar i att kärlet stängs. Blodet absorberar den gula färgen särskilt väl och värmer därmed upp hemoglobinet. QuadroStarPRO Yellow är bäst lämpad för behandling av små kärl, som normalt är röda och ytliga. Huden som omger kärlet värms upp, vattnet i huden absorberas och ljuset ger en minimal ärrbildning. Om du har diffus rodnad vanligt förekommande över kinderna, innebär det att kärlen inte ligger lika ytligt, då använder vi oss av en scanner som söker kärlen och då kyls huden under behandlingen. Under hela behandling har du skyddsglasögon som skyddar dina ögon från det intensiva laserljuset.

Det behövs ingen smärtlindring, behandlingen tar bara några minuter upp till 15 minuter beroende på områdets storlek.

I vissa fall kan en ytlig sårskorpa uppstå, men det är ovanligt. Dessa ska man inte röra utan bara låta läka. Du kan kyla huden direkt efter behandlingen och även ett par timmar efter.

De små fina kärlen kan försvinna helt på en behandling men kan behöva 3-4 behandlingar. Varje behandling sker med 4- 6 veckors mellanrum.

Ta bort godartade hudförändringar, prickar, pluppar och skäggvårtor med Quadro – laser. 

På ett effektivt sätt bränns dina hudförändringar bort, det blir en liten sår skorpa som sakta får läkas ihop sedan är huden intakt. Fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen.

Kärl och Pigment – Skin Rejuvenation 

Lasermaskinen tar bort små blodkärl och pigment. Lasern lyfter upp pigmetet som blir ytligt och brunare under några dagar, veckor och sedan flagar bort. Lasern reducerar både ytliga och djupare blodkärl.

Läs gärna denna artikel om oss på melasma.se.

Det är viktigt att den person som en gång fått mycket pigmentering skyddar sig med solkräm och solhatt när man vistas i solen. Din hud är känslig och har en pigmenterings sensibilitet och då måste du vara försiktig, även efter en behandling.

Vi använder en laserpenna för de ytliga kärlen och en scanner för den defusa rodnaden

Enheterna förs över det område som ska behandlas och du kan känna en stickande känsla.

Att tänka på innan behandlingen

Huden ska har varit fri från solens starka strålar så undvik även solarium och använd solskydd med hög faktor minst två veckor innan behandlingstid. Huden ska vara fri från inflammation och allt smink måste tas bort. Är du man bör du vara nyrakad.

Att tänka på efter behandlingen

Efter behandlingen ska du kyla huden med is eller kylpack. Om du får sårskorpor, låt de självläka, de faller av när huden under är läkt. Oavsett väder, använd solskyddsfaktor minimum SPF 30 i 4-6 veckor efter behandlingen. På ENTOUCH har vi ett bra sortiment av solskydd och hudvårdsprodukter, läs gärna mer här. En rodnad och ett mörkare pigment eller rosig hud är helt normalt efter behandlingen det avtar inom närmaste dygnen.

Eventuella bieffekter

Ingen medicinsk behandling är utan risker, dock är riskerna minimala med QuatroStarPRO Yellow. Svullnad och rodnad är förväntad effekt, ibland kan även små sår och minimala sårskorpor uppstå som inte får röras utan bara låta läka av sig självt. Reaktivering av herpes är möjligt om man har behandlat runt läpparna. Vid behov kan vi hjälpa till med profylaktiskt behandling med VALTREX. Tillfällig pigmentering då huden antingen blir lite mörkare eller ljusare är möjligt men det försvinner inom ett par veckor. Vid väldigt ovanliga fall kan minimala ärr eller hud reaktioner uppstå.

Läs gärna mer om våra andra hudvårdsbehahandlingar här.


Boka tid här!

Före/efter – bläddra och se fler


 • Kärlbehandlingar

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -