Svettbehandling – minska problem med överdriven svettning (hyperhidros)


svettbehandlingAtt svettas är ett naturligt sätt att reglera temperaturen i kroppen, men vissa personer har ovanligt hög svettproduktion och lider av besvär som hämmar vardagen. En del personer har mer, eller endast, besvär under vår- och sommarmånaderna – då är en behandling ett smidigt sätt att minska besvären. Vår behandling mot armsvett är en snabb och effektiv metod som ger god effekt.
En svettbehandling (även kallad hyperhidrosbehandling) går till så att ett muskelavslappnande och välkänt preparat injiceras med tunna nålar där det finns svettkörtlar i armhålan och/eller handflatan.
Behandlingen tar cirka 45 minuter, men kom gärna en timme innan för bedövning med smärtlindrande salva. En svettbehandling ger inga biverkningar, möjligen svag rodnad eller ömhet de första dagarna.
Det muskelavslappnande preparatet fungerar genom att det blockerar signalen mellan nerv och svettkörtel och hämmar svettproduktionen. Full effekt av behandlingen uppnås efter cirka två – tre veckor och genomsnittlig duration kan variera från 3 till 10 månader.

Lider du av armsvett?

Problem med armsvett kan vara mycket jobbigt och drabbar både kvinnor och män i olika åldrar. Ungefär 1-2 % av befolkningen i världen är drabbade av olika typer av hyperhidros (uttalad svettning) och den vanligaste förekommande är armsvett. Armsvett betraktas ofta som en social skam på grund av uttalad svettning ofta ger våta fläckar på kläderna, som resulterar i en dålig lukt. Överdriven, okontrollerbar svettning kan leda till förändringar i samhällslivet och lägre självförtroende.

Behandling mot armsvett

Har du problem med armsvett och känner dig ofräsch? Vi på Entouch kan hjälpa dig att bli torrare under armarna. Vid behandling använder vi oss av mikroinjektioner med tunna nålar för att det ska vara så smärtfritt som möjligt. Behandlingen tar kort tid men kräver bedövning. Behandling av armhålan är smärtsam och handflatorna kan vara väldigt känsliga. Därför erbjuder vi våra kunder smärtlindring både med kräm och tabletter kom gärna en timme innan din tid för att få bra effekt. Metoden kräver regelbunden behandling det är individuellt hur ofta behandlingen behöver upprepas.

Problem med handsvett

Lider du av handsvett eller oroar sig för vad människor ska säga om dina blöta händer? Patienter som lider av överdriven svettning försöker ofta att undvika att skaka hand med andra. Den absolut vanligaste orsaken till handsvett är överaktiva svettkörtlar, men kan även bero på andra orsaker så som stress.

Behandling mot handsvett

Behandlingen blockerar de överaktiva svettkörtlarna. Genom att använda oss av mikroinjektioner som fördelas över hela handflatan och fingrarna stannar svettkörtlarans produktion av under x antal månader. Behandlingen går ganska fort men det är känsligt, förutom bedövningssalva och smärtlindrande medicin i tablettform använder vi även is påsar under behandlingen för att ytterligare bedöva området. Resultaten kommer inom några veckor och kvarvarande effekt brukar kunna bli längre och längre om man underhåller behandlingen regelbundet. Dosen är individuell och det provar vi ut första gången du kommer till oss på behandling genom en uppföljning efter 4 veckor. Ibland får vi öka på dosen.
På ENTOUCH använder vi beprövad och kliniskt testad muskelavslappnande Typ A från Galderma eller Allergan.