Annika Harlén – legitimerad sjuksköterska

1998 tog Annika Harlén examen från Ersta Sköndals Högskola som legitimerad sjuksköterska. Efter examen arbetade hon först på öron/näsa/hals på Södersjukhuset – därefter som konsult på Eriksbergskliniken, Sabbatsbergs sjukhus och senare som anställd på Akademikliniken. På Akademikliniken arbetade hon i 14 år, både som koordinator inom plastikkirurgi och som injektionssköterska.

Under åren har Annika Harlén fortlöpande deltagit i och utbildat sig inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar på flera internationella kongresser bland annat i Stockholm, Prage, London, Paris, Berlin, New Orleans och Monte Carlo. 2001 var hon med och grundade SPESO – Sveriges Plastikestetiska Sjuksköterskeorganisation och ingick under många år i styrelsen. SPESO är en organisation som fortfarande arbetar för kunskapsutbyte inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar.

Annika sitter med i styrelsen för Estetiska Injektionsrådet som är en organisation som startades 2014 av sjuksköterskor, läkare och tandläkare som vill göra branschen säkrare för konsumenter. Rådet erbjuder en certifiering, en tentamen som visar på att du har de kunskaper och den beredskap som du behöver för att ge säkra injektionsbehandlingar. En motion om att det ska bli en lag på att endast sjuksköterskor, läkare och tandläkare får göra injektionsbehandlingar är inlämnad till regeringen, i väntan på att det ska bli en lag försöker vi göra injektionsbranschen säkrare. Vi uppmuntrar därför alla konsumenter att titta efter att din behandlare är certifierad via EIR Estetiska Injektionsrådet.

Annika är även certifierad utbildare för sjuksköterskor och läkare i injektionsteknik i Sverige och Danmark.