Sofia Augustsson – legitimerad injektionssjuksköterska

Sofia Augustsson är legitimerad sjuksköterska och började som sjuksköterska på Karolinska sjukhuset med akutsjukvård och kvinnosjukvård. 2005 intresserade sig Sofia för estetisk medicin och hudvård. Sofia började arbeta heltid med injektionsbehandlingar 2008. Innan hon kom till Entouch var hon i fler år på Akademikliniken i Stockholm.
Sofia har genomfört många utbildningar och deltagit i ett flertal kongresser både i Sverige och internationellt.

Sofia är certifierad injektionssjuksköterska av Estetiska injektionsrådet (EIR).

EIR är en organisation som startades 2014 av läkare, sjuksköterskor och tandläkare i den estetiska branschen, rådet arbetar för att få till en reglering med lag om vilka som ska utföra estetiska injektionsbehandlingar, EIR önskar att dessa behandlingar ska ligger under hälso-sjukvårdslagen där behandlare ska vara medicinskt legitimerade och bygga säkerhet för kunden. För mig var det en självklarhet att visa mina medicinska kunskaper i det tentamen som EIR erbjuder här fick jag visa att jag kan och vet hur jag på bästa sätt tar hand om mina kunder vad som än händer.

 Jag älskar mitt jobb. Jag möter hela tiden nya och gamla kunder som jag behandlar efter var och ens förutsättningar. Jag ser deras glädje över den utveckling och förändring som behandlingarna åstadkommer över tid. Ofta är det små saker som ger de fina resultaten och det är viktigt att fatta rätt beslut för varje enskild person. Det bygger långsiktiga förtroenden och goda resultat. Varje dag och varje kund är en ny möjlighet

Så här säger Sofia om hur hon arbetar: 

 Som injektionsspecialist är det viktigt att man har känsla för proportioner, form och estetik. Det är viktigt att se varje människas ansikte, konturer och form som något unikt och veta vad man kan göra för att förstärka, förbättra eller försköna just det ansiktet. En bra injektionsbehandling syns inte, där i ligger själva hantverket. Utåt sett ska man se fräschare mer utvilad, piggare, gladare, precis som du känner dig. Med min kompetens hjälper jag dig att sudda bort sura mungipor, trötta ögon och arga linjer vi kan också skapa volymer som gått förlorade eller som aldrig funnits. Ser fram emot att ses på kliniken!