Muskelavslappnande

Botullinumtoxin är ett beprövat läkemedel som på ett mycket effektivt sätt låter musklerna slappna av där vi inte önskar få rynkor och linjer.
Läkemedlet verkar genom att begränsa nervimpulser i de muskler under huden som är överaktiva.
Rynkor och linjer som behandlas effektivast med botulinumtoxin är:
Bekymmersrynkan “argrynkan” (glabella) mellan ögonen
Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter
Horisontella pannrynkor
Rökrynkor/läpprynkor/tantrynkor
Nedåtdragna mungipor
Gropar i hakan (apelsin haka)
Näsrynkor (kaninlinjer)
Halssträngar (platysma)
Läpplyft
Gummiesmile (när överläppen åker upp och tandköttet visas.)
Rynkbehandling med botullinumtoxin är enkel och så gott som smärtfri.Behandlingen genomförs genom ett antal små injektioner i musklerna strax under huden med en mycket tunn nål. Det är en snabb behandling på några minuter och man kan återgår till sina vanliga aktiviteter men vi rekommenderar att inte träna, springa, yoga eller gå på massage under första dygnet.
Resultatet av en behandling kommer suggestivt de syns normalt redan efter några dagar men har full effekt efter 10-14 dagar. Därefter kvarstår effekten fyra-sex månader lite individuellt efter hur starka muskler man har och vilken dos som ges.
Riskerna med att behandla rynkor med botulinumtoxin är små. Man kan få viss svullnad och små blåmärken på injektionsplatsen vilka försvinner inom kort.
Migrän och spänningshuvudvärk påverkar livskvalitén och är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Med hjälp av botullinumtoxin behandlingar kan 7 av 10 bli av med sin huvudvärk och fungera väl i sitt arbete och i sin vardag.På ENTOUCH hjälper vi ofta kunder med sin huvudvärk och det gör livet mycket enklare.
Genom att blockera muskelspänning och nervretningar i valda områden med botulinumtoxin blir många av med orsaken till sin migrän och spänningshuvudvärk.
Vid en migränbehandling görs ett antal små injektioner på strategiskt utvalda platser i panna, tinningar, nacke och skuldror för muskelavslappnande.
Effekten av en behandling mot migrän och huvudvärk sätter in gradvis 10-14 dagar och består i ca 4 månader.
Riskerna vid behandling av migrän och huvudvärk med botulinumtoxin är små men om komplikationer som ett hängande ögonlock är de snabbt övergående.Kontakta oss och vi ser om vi ska vidta åtgärd med ögondroppar.